Tuomittu lobbaaja Jack Abramoff tunnusti syyllisyytensä Bitcoin-petokseen

Tunnettu edunvalvoja ja entinen tuomari Jack Abramoff oli suostunut tunnustamaan syyllisyytensä salakuunteluhuijaukseen. Hän hoiti väitetyn Bitcoin-petostapauksen, joka loukkasi voimassa olevia liittovaltion edunvalvontaa koskevia julkistamissääntöjä.

Rinnakkaismaksut NAC: lta, Rowland Andradelta ja Abramoffilta

US SEC ilmoitti torstaina syytöksensä NAC-säätiön pääjohtajalle Rowland Marcus Andradelle ja Abramoffille.

Syytökset koostuvat salaliittojärjestelmän käytöstä, joka antaa vääriä ja harhaanjohtavia lausuntoja tarjotun salauksen valuutan AML Bitcoin mahdollisille asiakkaille ja ostajille. Financial Timesin raportissa todetaan, että järjestelmä keräsi 5,6 miljoonaa dollaria pieniltä sijoittajilta vilpillisellä myymällä rahakkeita, jotka luvattiin muuntaa AML Bitcoiniksi.

Reuters kertoi, että Yhdysvaltain hallitus ilmoitti torstaina, että lobbaaja Jack Abramoff on suostunut tunnustamaan syyllisyytensä tapaukseen. Hän on aiemmin viettänyt neljä vuotta vankilassa hallituksen lahjontaan liittyvässä tutkimuksessa ja on nyt sitoutunut yhteistyöhön ja noudattamaan SEC: n vaatimuksia.

Raportin mukaan Abramoffin ja NAC-säätiön lakimiehet eivät vastanneet pyydettyihin kommentteihin heti, eikä Andraden puolustajaa voitu tunnistaa heti.

Vuonna 2006 Abramoff tunnusti syyllisyytensä salaliittoon, valtion virkamiesten lahjontaan, petoksiin ja veronkierrokseen liittyvässä asiassa. Tuolloin häntä syytettiin myös useiden alkuperäiskansojen alkuperäisheimoista peräisin olevien asiakkaiden harhauttamisesta lobbaamalla kasinoiden varaamiseksi.

Tämän seurauksena Abramoff vietti neljä vuotta vankilassa ja vapautettiin vuonna 2010, ja hänelle asetettiin kolme vuotta koeaikaa.

Toistaminen iso aika

Muutaman vuoden kuluttua, vuonna 2016, vankilassa olleen ja koeajalla olleensa ajan, Abramoff palasi virallisesti lobbaukseen. Tiedotustilaisuus raportin vuodesta 2017 todetaan, että asiakirjojen mukaan hän jätetty oikeusministeriö, Abramoff työskennellyt mahdollinen perustaa tapaamisen tasavallan presidentin Kongon Denis Sassou Nguesso, ja silloinen puheenjohtajaksi valittu Donald Trump.

Tuolloin hän kertoi oikeusministeriölle, että hän ei hyväksy mitään maksua kokouksen järjestämisestä Nguesson puolesta. Hän lisäsi asiakirjoihin myös, että hän ei onnistunut järjestämään presidentti Nguesson ja silloisen presidentin valitseman Trumpin tapaamista.